Gott Nytt ÅrGOTT NYTT ÅR!

Hoppas ni får ett gott slut o ett gott nytt :-)

Stor kram från mig ♥

Året som gått.. Hejdå 2009

Ja nu har ännu ett år passerat. Dax att göra en sammanfattning. Känns inte som det var ett år sedan jag sist satt o blickade tillbaka på året, då 2008.

Vad skrev jag sist om mina förväntningar inför detta år..?

" Tack 2008 o välkommen 2009!
Året då Tilda blir ett år! Jag ska börja jobba o Tilda dagis.. (puhh.. men det är länge kvar än.. skönt! ) Året med nya äventyr o händelser! Jag hoppas att det är året då min kära sis får ett bra år, året då vi hittar huset med stort H, året där jag får en stor lottovinst, året då vi får se bebisar födas i vår närhet och så hoppas jag såklart att vi alla får vara friska o krya! "


Ja vi kan ju säga som så att det var ju året då jag började jobba o Tilda började dagis o visst har det varit nya äventyr o händeser. Det blev året där sis fick ett bra år, skapigt iaf. Hon gör stora steg framåt o fann en nära vän! Det blev oxå året då vi hittade huset med stort H o vi såg bebisar födas i vår närhet :-) Vi fick oxå vara någorlunda friska o krya men den där lottovinsten har vi inte sett röken av.. Detta år!!

Här följer året i sammfattning:

(De små bilderna är klickbara)

Januari

Året började lungt. Snö o kallt. Tilda var magsjuk (som vi andra öve jul ) Blev sen inte riktigt helt bra. Feber mer eller mindre. Ont i magen. Besluta att åka in till barnjouren på vin o det gjorde vi. Fick träffa en bra doktor. Han trodde att magvärken kunde bero på att tarmen drar ihop sig över sig själv... Kommer inte ihåg vad det hette.. Inget farligt men det rättade man till med att ta in kontrast.. Men han trodde inte att det var det men det kunde vara det så vi skulle observera hur mkt attacker av magont hon hade under några timmar där o det blev 4 ggr. så då blev att åka upp till röntgen men det visade sig att lillan var förstoppad så det blev lavemang o skita av ;-) Så hon hade väl en infektion/virus trodde han o sedan hade det blivit förstoppning o förstoppningsdiareé.
Sedan hade vi magsjuka igen o feber o grejer. Gick bara runt där i Januari.
Började sedan på en termin av babysim.. Lillan var glad att vara tillbaka i bassängen o kände igen sig direkt när vi kom in där!
Träffade nära o kära. Firade min födelsedag i efterskott med Schröck / Gudjonsson, fick då veta att Ida o Davis väntade bebis, då visste vi inte att det var en liten Clara som skulle komma senare detta år ;-)
Tilda blev 10 månader!


 


Februari

Var i månadskiftet Januari/Februari hos moster/syster i Västerås o hälsade på en sväng!
Elin, Algot, Tilda o jag tog oss i kragen o började gå på Öppna förskolan. Mysigt :-)
Månaden beståd i mkt lek o bus o träffar med nära och kära! Tilda fick (äntligen!) sin första tand!
Gänget samlades för de årliga melodifestival-träffarna! Perfekt när det drar igång då är vi bättre på att ses ett tag där ;-) Den stora nyheten som släpps är väl att Kronprinsessan Victoria o Daniel ska gifta sig. 

Mars

Liver rullar på. Tilda o ja njuter av lediga dagar hemma! Vi går på Öppna förskolan o det är kul tycker vi båda! Träffar nära o kära och åker till Tummelisa på babysim. Underbart! Det närmar sig ettårsdag och det blir ettårskontroll på bvc. Tilda flyttade in till sitt rum o det gick bara bra från första stund. Mamman tyckte dock det var tomt :-/ Den 28 Mars blev vår lilla prinsessa ETT ÅR. Det firades med kalas, presenter, ballonger o egen tårta :-) Den 29 Mars på pappa/morfars födelsedag var Johan, jag o pappa o tittade på huset som skulle komma att bli vårt nya hem ;-)


     
April

Vi åker till Västerås en sväng i början av månaden! Firar mamma/mormors födelsedag där. När vi är utanför plantagen (yes det minns jag! ) ringer Danne o säger att dom gärna vill att vi köper huset! JIPPI! LYCKA!
Så nu börjar tankarna på allt. Mkt som rör sig i skallen, dag som natt. Jag packar o möblerar o handlar och planerar i skallen :-) Men det är så kul! :-) Vi fördriver dagarna med bad, öppna förskoln, promenader och lekparkslek! Mormor blir jättedålig..fort.. o hamnar på sjukhus. Kraftig infektion på lungorna. Kanske var ett tidigt fall av svininfluensan? Det tror dom nu men då togs inga prover. Hon repade sig o blev snart frisk igen! Vi besiktar huset o det fanns inget att anmärka på! Skönt!

 


Maj

Månaden flöt på somvanligt. Var mkt förkylda o sjuka :-( En resa till Västerås! Träffade vänner o lekte! Var på jobbet o la in mitt första schema på myycket länge.
Är ute mkt. Kollar på favoriterna, kossorna ;-)


     Juni

Sommarmånaden nr 1. Krockade med ett rådjur. Vi var påväg mot en shoppingdag på Ikea/Ikano... Tills.. PANG.. Vi krockade med ett rådjur.. Vägen mellan Söderköping o Linköping.. Hann knappt reagera förens jag såg något brunt stort flyga i luften... Fy.. Tilda sov men vaknade när Johan bromsa in.. Fy.. Lampa/blinkers/kofångare/motorhuv o skärm vä. fram skadade men VI KLARADE OSS HELA O OSKADDA! Mormor o morfar börjar renoveringen av huset!
Vi får nytt inflyttningsdatum. Börjar FLYTTA den 25 Juni! Vi bär, kör o fixar :-) Underbart! Äntligen har vi vårtat egna hem! Dessa dagra var VARMA. Sommar på hög nivå o vi ser inte skymten av badstranden just då ;-)
King of pop, Michael Jackson är död.


   Juli

Månaden inleds med varma sommardagar. Vi myser i vårt nya hem. Plockar o styr. Leker ute, badar o njuter! Vi firar Johans 27årsdag! Fika på eftermiddagen o grillmys med vänner på kvällen. Går en sväng på den årliga karnebåtfestivalen men det var vaaarmt.
Tilda släpper " på riktigt" helt plötsligt en kväll o GÅR. Sedan den dagen kröp hon bara lite några dagar sen var det full fart! Johan får semester o är ledig tillsammans med oss! Vi njuter av sommaren o umgås med nära o kära! Johan, Chatarina o jag tar en heldag i Ullared :-) Fortsatt renovering hos ma o pa!

 
   


Augusti

Vi gjorde en heldag på Kolmården med familjen Johansson/Pettersson! Vi hade en jättebra dag med perfekt väder, varmt men inte för varmt, soligt men inte för soligt o precis lagom med folk! Tilda tyckte det var kul att kolla på djur och att få klappa getter o får med mera inne i lantgården var ju hur kul som helst :-)
Mamma o pappa åker till sitt andra hem. Sol o värme o underbara Kata Stalos/Agia Marina, Theo´s o alla underbara där! Lillhjärtat växer o ur munne ploppar mer o mer ord fram. Härligt! Vi njuter i vårt hem o trädgård. Pysslar o fixar!
Vi umgås mkt med moster/syster som bor o rår om huset åt mamma o pappa. Vi åker på små utflykter. Johan är vår chafför ;-) Hon lever på en byggarbetsplats där det renoveras för fullt medans dom är borta. Ett tag utan både dusch o toa. Tur vi bor nära ;-)
En ny liten människa födds, våra vänners lilla Clara hälsar vi välkommen till världen den 14 Augusti!
Vi målar o slipar golv o fixar borta hos mamma o pappa som en överaskning tills de kommer hem från Kreta!


         


September

Höstmånad nr 1. Mamma o pappa kommer hem fram Kreta! Mys!
Vi njuter sensommardagarna i solen.
Jag börjar få liiite ångest inför jobbstart.
11:e september... Ett år sedan vår fina morfar försvann från denna jord :-( Han fattas oss o vi saknar honom så mkt ♥
En ny episod i mitt liv tar sin början.. Working mom.. Johan tar över hemma o blir pappaledig ett tag! Det är kul att vara igång o träffa alla men visst saknar jag Tilda, det har ju varit hon o jag lääänge.
Tilda blir 1,5 år. Inte klokt. Vart tar tiden vägen? Var på öppna förskolan en del tisdagar o onsdagar! Vi är duktiga o går härliga morgonpromenader.. Vad hände sen?! ;-)         

Oktober

Första halvan av månaden jobbar jag, Johan o Tilda sköter hemmet ;-)
Sedan har jag två veckors semester tillsammans med mina hjärtan. Då börjar vi inskolningen på Loviseberg, grön avdelning. Går jättebra och det ser ut att bli bra!
En bebis föds, Ida får sin lilla son :-)
Johanna min vän blir Gusumsbo!!
Det blir klassfest på Lilla Blå. 10 år sedan vi slutade 9an. Vi träffas hemma hos Kim innan. Kul. Härligt att träffa alla igen även om vi inte var så många från klassen!


     

 
November

Johan börjar jobba efter pappaledigheten o jag med efter mina två semsterveckor. Tilda börjar på dagis. Det går sisådär. Jennie blir 24! Lilla Clara döps i Tryserums Kyrka! Åker till US Linköping för att få svininfluensavaccinet då ingen vill vaccinera mig här nere. Månaden springer på med jobb o dagis! Köpte ny bil. Blev en volvo igen fast lite nyare.

   


 


December

Advent. Vi får tända ljusstakar o adventspynta våra hem! Jennie kommer till Östergötland o stannar läänge! Tilda börjar plocka från sin paketkalender. Jobb o dagis! Jennie o jag har en systerdag i Norpan. Handlar julklappar o myser! Vi får besök av en tomten som smyger i trädgården o vinkar o lämnar små paket! Det bakas pepparkakor o julen förberends. Titanix fortsätter sin resa i dansbandskampen och kommer till slut tvåa! Julen kommer och går. Blir en mysig jul med mat, kärlek, tomte o klappar! Jag har två veckors föräldraledigt över jul/nyår o njuter hemma tillsammans med Tilda! Firar min 26:e födelsedag, Johan bakar god jordgubbstårta.


   

Ja det var vårat 2009 det.. Nu ska vi snart lämna det bakom oss o stega in i ett nytt år och ett nytt decennium! Jag hopppas 2010 kommer bli ett bra år, kanske är det året då den där lottobinsten kommer..? haha.. Året då vi fixar lite i vårt hus.. Sätter fart med lite färg o fix! Året då vi får se fler bebisar födas i vår närhet. Hoppas det kommer bli ett spännande år med nya utmaningar, händelser och upplevelser. Jag hoppas vi får vara friska o krya och att alla nära o kära oxå får det!


Hejdå 20hundra9 och Välkommen 20hundra10!


Näst sista dagen...


Födelsedagstårtan som sambon fixade till mig igår!Årets näst sista dag! Johan är ledig idag med innan han kör nyåret! Vi har varit o fixat lite ärenden på förmiddagen. Tog med oss moster/syster på en tur o så stannade vi till i Skönero o handlade lite för ett av våra presentkort vi fick av kommun i julklapp. Nu sover Tilda gott en stund, Johan slappar i soffan o jag med vid burken! I eftermiddag kommer Lena till oss, ska bli mysigt, var såå länge sedan!

Gårdagen, min 26:e födelsedag! En lugn o skön dag med lite firande med kaffe, tårta o paket :-)
Tack för allt mina nära o kära ♥

Kallt som tusan är det idag oxå, burr. Inget skönt alls :-/

Hoppas ni har det bra!