Hejdå 2010

Jaha nu var det dax för min årliga krönika såhär sista dagarna på året. Året har gått så fort o det känns inte som det var ett helt år sedan jag satt här o knåpade ihop krönikan om 2009 men nu är det alltså dax igen!

Såhär skrev jag om mina förväntningar om året 2010;

Ja det var vårat 2009 det.. Nu ska vi snart lämna det bakom oss o stega in i ett nytt år och ett nytt decennium! Jag hopppas 2010 kommer bli ett bra år, kanske är det året då den där lottovinsten kommer..? haha.. Året då vi fixar lite i vårt hus.. Sätter fart med lite färg o fix! Året då vi får se fler bebisar födas i vår närhet. Hoppas det kommer bli ett spännande år med nya utmaningar, händelser och upplevelser. Jag hoppas vi får vara friska o krya och att alla nära o kära oxå får det!

Vad vi oxå inledde det nya året med var en stor o mysig hemliget som bara Johan, Tilda o jag visste om nämligen att i min mage växte ett litet mirakel, nämligen vår älskade Alice. Det var en hemlis då så jag kude ju inte skriva något om det i mina rader om 2010 men självklart var det som vi såg fram mest mot när vi gick in i detta 2010 som vi snart ska lämna!

Hur blev då året;

Januari:
Tilda började dagis o jag jobb efter vårt jullov. Hann bara med några få dagar sedan drog lillan på sig en rejäl förkylning med hög feber som höll i sig länge. Johan o jag gick o mådde halvtaskig vi med :-( Så våra januaridagar flöt på lungt med mkt mys o pyssel. Ute var det mycket snö o kallt. Vilken vinter vi fick! I slutet av månaden fortsatte i sjukdomens tecken, då fick Tilda vattkoppor. Började med några få som sedan blev fler o fler o fler. Visst mådde hon dåligt o det k-l-i-a-d-e men hon var ändå rätt pigg o sov gott alla nätter uom en. Jobbigt för henne men skönt att "ha det gjort".

  


Februari:
Tilda återgår till dagis efter en massa sjukdomar. Våra vänner Elin o Håkans dotter och Algots syster Elsa kommer till världen den 4:e! Vi firar farbror Fredrik som blir 31. Vardagen springer på o vi jobbar o går på dagis. Melodifestivalen drar igång och somvanligt samlas "gänget". Vår tradtion som faktiskt hållt i sig många år nu! Ute fortsätter det vara riktig vinter med massvis med snö. Man börjar bli lite trött på det. Feber o förkylningar kommer o går. Det vill visst aldrig lämna oss. Sista helgen denna månad vaknar vi av två dunsar på natten, antar att det är snö o somnar om. När vi sedan kliver upp vid halv 6 på morgonen o ska fara till våra jobb den där lördagsmorgonen inser vi att dunsarna var när vår entré och altan brakade ihop :-( Fy det var inget roligt.

  

 
  


Mars:
Månaden börjar med jobb o dagis o vardagssysslor. Den nionde mars är rubriken på bloggen; Kärlekens mirakel så då går vi ut med vår lilla hemlis ;-) Att vi ska om allt går bra bli en familj på fyra i augusti månad! Vi styr o fixat med altan/entréraset för att få det löst. Mår dåligt av att se skiten. Men efter fix o styr med förra ägare, besiktningsman o hantverare kommer vi fram till hur återuppbyggnaden ska ske. Vi träffar lilla Elsa för första gången. Vi åker till Norrköping på RUL och får se "Grynet" igen. Har redan varit på ett UL i samband med KUB-testet i början av året men det var ju inget som skrevs i bloggen eftersom det var en hemlis då ;-) Allt ser fint ut och det är en livlig krabat där inne som far runt o dricker vatten! Vi fortsätter med våra schlagerkvällar! Vi är halvvägs i graviditeten och jag börjar få ont i höfterna. Annars mår vi bra o jobbar o styr. Den 28 mars blir vår älskade förtfödda två år. Vårt stora (lilla) hjärta! Hon firas med tårta, sång o massa fina paket! ♥ Dagen efter är det morfars tur att bli firad på sin femtiofemte födelsedag!

  

  


April:
Inleder månaden med att ligga hemma i influensa. Medans jag gör det byter vi arbetsgivare på jobbet. Kommun lägger ut Vammarhöjden på entrepenad o Geria blir vår nya arbetsgivare. Sedan blir det påsk och på påskafton firar vi bästa mamma, mormor, svärmor på femtioårsdagen! En mysig dag med de närmaste precis som hon ville. Återuppbyggnaden av altan o entrén börjar planeras. Jag får brev från försäkringskassan, jag beviljas hel havandeskapspenning från och med 12 juni!  

    


Maj:
Inleder månaden med en tur till Söderköping o Smultronstället med "AckeNenny". Återuppbyggnaden påbörjas äntligen! Vi inhandlar ny säng till Tilda! Tilda är på sitt första tandläkarbesök o det går jättebra! Hon börjar sluta med blöjor o det går jättebra! Jag drar på mig en förkylningen med envis jobbig hosta. Åker till Ullared o Gekås för en heldag med shopping! Alltid lika kul! I slutet av månaden kommer sommaren. Mysigt! Går på Öppna förskolan när vi har tillfälle.

 

  


Juni: 
Inleder månaden med en shoppingtur till Norrköping o får med oss nya trädgårdsmöbler o dyner hem. Våra gamla blev ju mos under takraset. Jag jobbar min sista dag på mycket länge o "firar" det med en weekend i Västerås hos kära syster. Där vi har en mysig helg med bland annat shopping o en tur till Valla o kolla på djur. Tilda är på dagis några dagar efter att jag gått på min havandeskapspenning innan hon oxå får sommarlov! Jag passar på att städa källaren o börja plocka fram bebisprylar. Vi inhandlar en syskonvagn. Jag blir tyngre o tyngre o kroppen värker o tröttheten är jobbig. Tätare besök hos barnmorskan o vi längtar efter vårt "Gryn". Kronprinsessan Victoria gifter sig med sin prins Daniel av folket. Johanna och jag går o ser Sex and the city 2 på bio! Tilda börjar prata mer o mer. Det går så fort. Hon slutar med blöja både dag o natt o det går superbra! Midommar o Tilda har feber o förkyld. En sväng till Åbäcksholm o sedan grillning på kvällen. Sommaren o värmen är här. Jag är trött, tjock o svullen!

  

  

 


Juli:
Juli månad inleds med sommarvärme som heter duga. Hett, hett, hett. Inte lätt att vara höggravid kan jag lova! Johan fyller tjugoåtta år den 3 Juli och den dagen var det soooommar o varmt!! Dagarna spenderar vi mest ute på altan eller i lilla poolen. Efter den extrema vintern har vi nu fått extrem sommar. Hallå, det svenska ordet lagom..?! Johan o jag hade en heldag i Linköping för shopping till "Grynet" o lite så. Det var en het dag!! När vi öppnade dörrarna på Ikanoparkeringen visade termometern 36 grader. Kändes som att öppna flygplansdörrarna på Kreta. Var på Sandgärdet o badade med Tilda, först ville hon inte i sen ville hon inte upp ;-) Vi träffar nära o kära. Johan målar för fullt. "Grynets" rum, tvbord, köksbord o stolar o lite smått o gott! Färgen är självklart, vitt! Johan o jag firar vår dag med en dag på stan, ut o käkar o går på bio. Tilda pratar o utvecklas o växer i en rasande fart!

  
Augusti: 
Bf-månaden är här! Vi väntar o längtar. Jag är tjock o trött, svullen o irriterad på att inte orka något. Bf-datumet kommer.. och går. Bf+1 o vi har en mysig kväll på holmen tilsammans med Jenny o Ricke. Vi längtar efter "Grynet" o undrar hur länge vi skulle behöva gå över denna gång... Men vi behöver inte vänta så länge för på Bf +2, Fredagen den 13 augusti klockan 09:34 kom vår andra prinsessa. En snabb o lätt förlossning. Älskad från första stund! Vår lilla Alice Emmy Elisabeth! 3810 gram o 50 cm stor kärleksgåva! Vi myser, njuter o lär känna vår nya familjemedlem!

   

  


September:
Trojanska hästar invaderar lapen så det blir en bloggpaus. Jag får mjölkstockning o blir så sjuk :-( Ajaj! Vi myser o njuter av att vara en familj på fyra. Johan börjar joba igen efter semester o pappadagar. Tilda börjar dagis igen o är inne i någon slags trotsperiod. Vi tapetserar om sovrumsväggen. Äntligen vitt o ljust!

 

   


Oktober:
Årtes rosa månad. Alice blir två månader. Mamma o pappa fäller massa träd hos sig så Johan hålls där på sina lediga stunder o fixar med ved. Det råder sjukstuga i huset. Tilda börjar med förkylning o feber o sedan går det laget runt runt runt. Alice får sin första förkylning o näsa o ögon kladdar o rinner. Hon börjar hosta o vi uppsöker jouren i Norrköping för att lyssna men det lät bra så det var bara att vänta ut de dumma förkylningarna. Vi firar Jennie lite i förskott eftersom hon inte är hemma på sin 25årsdag i November! Den årliga marknaden går av stapeln i viken och tvåochetthalvtårskontroll för Tilda som gick finfint! Alice börjar vända sig. 

    


November:
Jennie blir 25 år. Alice blir tre månader och får den första vaccinationen. Lördagskvällarna spenderas i soffan framför favoriten "Så mycket bättre". Annars flyter månaden på med dagis, öppna förskolan, jobb, fika, vänner, mys o fix. Vi firar fars dag. Vi åker till Västerås o hälsar på Jennie. Alice första långa biltur och det går super! Sover hela resan både dit o hem! Två mysiga dagar hos moster! Det kommer mkt snö o Tilda älskar att vara ute o busa! Våran digitalkamera går sönder så jag får en tidig födelsedagspresent från Johan, föräldrar o svärföräldrar, nämligen en systemkamera! Det blir första advent o vi sätter upp stjärnor o stakar!

  

  
December:
Tilda o Alice inleder månaden med att börja på sina paketkalendrar mormor o morfar kommit hit med! Snö fortsätter det komma, i massor. Vi bakar pepparkakshus! Månaden springer på fort. Vi börjar inhandla klappar, det är lucia på dagis, Alice blir fyra måmader på börjar med smakportioner! Jennie kommer till viken för julfirande. Vi bakar pepparkakor o myser. Julafton kommer o Tilda är lycklig över att få träffa tomten, som hon har längtat! Massa fina paket o mys med nära o kära! Vi firar min 27 födelsedago jag får fina presenter!


  

 
Ja det var detta år det! Ett lungt o skönt år! Ett av de två bästa åren i mitt liv! Ett år där vi fick träffa vår älskade skatt Alice. Det finaste som finns, våra fina barn! Nu lämnar vi snart detta år, 2010 och stegar in i 2011. Ett år där jag kommer att fortsätta vara hemma o mammaledig o mysa med våra små. Jag hoppas vi ska komma in i bra rutiner även om jag känner mig stressad o ledsen på kommun o deras beslut om 15timmarsbarnen. Men vi får väl göra det bästa av det. Vi ska börja på babysim med Alice. Tilda blir tre år i mars och i augusti blir vår lilla ett år. Annars hoppas jag på att vi får ett lungt o mysigt år och att vi o våra kära får ett bra år och får vara friska o krya. Jag hoppas på nya utmaningar o upplevelser. Jag hoppas våra kära vänner får sitt efterlängtade barn. Jag hoppas min kära syster fortsätter sin kamp åt rätt håll! Sist men inte minst; Jag hoppas fortfarande på att den där lottovinsten ska trilla in. haha!

Hoppas Du haft ett bra år och så önskar jag Dig ett Gott Nytt År!

Hejdå tjugohundratio och Välkommen Tjugohundraelva!

Näst sista


Denna supersöta babykanin från danska Maileg fick Alice av sin moster i julklapp. Hon kan hon den där moster!

Årets näst sista dag börjar lida mot sitt slut och snart går vi in på årets sista dag. Vart har detta år tagit vägen egentligen? Detta tjugohundratio då vi blev fyra. Kärlek

Jag har suttit med min sedvanliga årskrönika o nu börjar ögonen gå i kors så snart ska jag ta o bege mig mot den sköna sängen. Jag sov dåligt i natt så jag behöver verkligen ladda med lite sömn nu. Men först en uppdatering i bloggvärlden.

Johan begav sig till jobbet i morse. Tjejerna o jag tog en tur till farmor o farfar för fika, lek o lunch! Ikväll har jag plockat ner alla tomtar som jag samlade ihop o satte på köksbordet igårkväll när jag inte kunde sova (pga allt kaffe?! ) så nu ligger de nerpackade tills nästa jul. Granen hade gjort sitt så den är borta den med. Bara stjärnor o ljusstakar kvar nu o de vill jag ha en liten stund till, iaf över nyår ;-) Längtar så efter vår o att inhandla massa nytt till hemmet. Likadant varje vår! Johan o jag ska ta oss en tur till Linköping vartefter. Så jag ska nog ta o börja på en shoppinglista snart! Hittade ett skåp jag skulle kunna tänka mig, vill ha mer förvaring, men jag måste nog suga på den karamellen ett tag till. Är även på tapetjakt för nu ska den mörka väggen bakom tvn bort, bort, bort! Funderar på att ta samma som vi tog i sovrummet men jag vet inte, det kanske är tråkigt. Jaja, vi får se.

Nu ska jag borsta tänderna o sedan krypa ner o somna på armen så Godnatt mina vänner ♥

Min dag


Eftersom dagens födelsedagstårta inte lyckades fastna på bild får det bli en bild på Alice enmånadstårta! Dagens tårta såg lite annorlunda ut. Den var full av goda hallon!

Så börjar den tjugosjunde födelsedagen lida mot sitt slut. Var tvungen att tänka en gång extra i morse, fyller jag 27? Jag som hela tiden tänkt att jag fyller 26. haha. Vaddå åren går fort? Jag hinner ju inte med!

Vaknade runt halv 7 när Johan skulle gå till jobbet. Tilda sjöng "ja må hon leva". Hade en lugn o skön morgon med mina små. Begav oss bort till mamma o pappa på en födelsedagsförmiddagskaffe! Sen följde Tilda med mormor o morfar till viken en sväng o med sig hem hade hon två små blommor som hon själv fått välja, en från henne o en från hennes syster. Lillhjärtat! ♥

När Johan kom från jobbet fixade han det sista med tårtan och sedan kom gästerna. Jag som redan fått min fina systemkamera skulle inte ha några presenter men vad kom Johan med? Jo en present såklart och inte vilken present som helst utan något som jag önskat mig länge och det hade han snappat upp. Min fina ♥ Vad som låg i presenten? Jo ett stort vitt spetsfat från Mateus. Min älskade fina Johan, han skämmer bort mig ;-) Mamma, pappa, svärmor o svärfar som oxå var med på kameran skulle inte heller ha med sig något idag. Men även dom hade visst glömt att jag redan fått kameran ;-) Av farmor o faster fick jag fin (vit!) blomma o kruka o av mormor en mysig kofta från Gina. Tack alla nära o kära ♥ Nu pryds vårt hem av massa fina vita blommor oxå, de mina känner mig ;-) Jennie firade mig innan hon åkte hem till Västerås och av henne fick jag presentkort som ska gå till att uppdatera porslin o glasutbudet i detta hushåll. Tack kära du!

Ikväll när barnen somnat festade Johan o jag till det med hämtpizza. Mysigt o gott. Inte ofta jag känner för pizza men ikväll var vi lata o det smakade gott!

Nu ska jag plocka lite här o sedan blir natti natti för förkylningen gror i kroppen och jag är trött. Håller på med min tradionella årskrönika o hade tänkt fortsätta med den ikväll men jag orkar inte så jag hoppas jag hinner i morgon så den blir klar innan det nya året tar sin början!

Tack för alla grattishälsningar idag ♥

Stor kram ♥