Hejdå 2012

Jag velade förra året om det skulle bli en årskrönika eller inte? Det blev en tillslut. Samma visa detta år, den kommer (kanske) inte bli lika stor somvanligt men väl ett par rader om varje månad måste det bli. Knyta ihop (blogg)året som har passerat på något vis!
 
Mina ord o tankar inför 2012 löd såhär;
 
Nu lämnar vi detta år bakom oss o stegar in i nästa, 2012. Ett år där livet kommer förändras lite. Min mammledighet börjar närma sig sitt slut och i mars är det som läget ser ut nu dax att börja jobba o då är det tänkt att Johan ska ta över här hemma innan Alice sedan i maj ska börja förskolan! Då börjar en ny tid i våra liv. En helt annan vardag! Jag hoppas på ett år med många roliga dagar, med härliga erfaranheter o utmaningar! Vad vi mer ser fram emot detta 2012 är att våra bästa vänner ska komma hem från Afrika så vi får lära känna vår kompis Max o att vi kan planera massa roliga saker tillsammans. Jag hoppas o håller tummarna att min finaste syster ska finna medicinen till sin sjukdom. Att vi o alla nära o kära får vara friska o krya. Att vi börjar med våra små hemma-projekt som nu legat på is. Och... jag är envis.. Jag hoppas fortfarande på den där vinsten ;-)
 
Hur blev året?
 
Januari:
 
Vi inledde året med nystart på förskolan. Tilda slapp äntligen sina 3 timmarsdagar och nu börjar vi med 3 dagar á fem timmar igen. Mycket bättre på alla sätt o vis, för oss alla! Det kommer äntligen snö och vi är ute o åker pulka o myser! Alice o jag går på Öppna förskolan! Vi skaffar årskort på det nyöppnade gymmet Hälsobuket! ( Ja jag ska tag i det nu igen, 2013! ) Lekdejter och vardagsliv. Mamma, svärmor o jag går på Nyårsrevyn.
 
 
 
 
 
 
Februari:
 
Årets första deltävling i melodifestivalen. Tomt utan schlagervännerna som befinner sig i Afrika. Vi fyller "gröna kuvert" och försöker på så sätt hjälpa med det lilla! Loreen vinner första deltävlingen och var sedan våran favorit och det gick ju bra! Snön fortsätter falla! Johan, jag o Tilda åker till Linköping på Disney on Ice (en julklapp!), supermysigt! Bloggen fyller fem år. Barnen åker på rejäl förkylning med feber och hosta :-( Hälsobruket, dagis, Öppna förskolan. Vi får mysigt mosterbesök! Kronprinsessan Victoria o Prins Daniels lilla prinssa föds.
 
 
 
 
 
Mars:
 
Första marsdagen var en riktig vårdag! Mars månad, månaden då jag började ett "annat liv". Jag lämnade det trygga hemmalivet och begav mig tillbaka till jobbet efter nästan 2 år hemma! Jättekul att vara tillbaka! Johan tar över här hemma och jobbar då sin sista dag med "gubbarna"  för att nästan direkt efter sin föräldraledighet gå på nya jobbet. Vi avslutar min mammaledighet med en tur till Tropicarium, mysig dag med family4 ♥ Vi drar på oss en rejäl förkylning igen. Johan och jag har en Emma&Johandag o åker till Linköping för en shoppingdag! Tilda går på fyraårskontroll, går galant, såklart ;-) Vi firar vår älskade Tilda ♥ som blir fyra år och bästa morfar som fyller dagen efter. Älskade Moster kommer hem o kalasar med oss!
 
 
 
 
April:
 
Johan är hemmapappa! Jag jobbar o njuter av familjetid när jag är hemma! Jag jobbar hela påsken men lite påskfirande hinns det med ändå! Våren börjar komma mer o mer. Vi är ute o njuter vårsol o leker! I slutet av månaden börjar Alice sin inskolning på dagis. Vår lilla tjej! Det går bara bra, hon känner ju både barn o fröknar o dom känner henne eftersom hon varit på "Grodan" o lämnat/hämtat syrran sedan hon bara var någon vecka eller två! Vi blir bjudna på söööt teater på Grodan! Alice går mer o mer på pottan o det går kanon! Vi skypar med vännerna långt borta och det är tomt.
 
 
 
 
 
 
Maj:
 
Johan börjar jobba igen efter föräldraledigheten. En månad med lite plock-tider innan han går på o jobbar på nya stället. Vi jobbar "om varandra" mycket, jobbigt men det går för vi vet att det bara gäller en månad. Barnen börjar på dagis och det går bra! Vi börjar pyssla ute i trädgården. Firar morsdag. Är ute o leker, mycket lekparkslek o vi njuter av våren! Fyraårstrotsen hälsar på då o då ;-) Jag däckas några dagar med influensa o feber. Moster Jennie kommer o spenderar en vecka med oss! Mys! Vi avslutar hennes vecka här med en tripp till Ullared! Samma dag som lilla Estelle döps! Jenny o Rickhard blir föräldrar till lillprins "även på pappret". Äntligen börjar vi se slutet på väntan o längtan! ESC där Loreen kammar hem hela skiten!
 
 
 
 
Juni:
 
Johan börjar på nya jobbet, "Storgatan 33" och därmed jobbar han dygn. Ovant till en början men fördelarna överväger det! Vi styr upp lekdejter. Jobb och vardagsliv. Vi åker på utflykt med jobbet, hem till en jobbarkompis som bor precis vid vattnet. Så lyckat o mysigt! Så kom äntligen dagen då Schröcks kom hem från Afrika. Vi gick självklart upp i ottan o styrde kosan mot Arlanda för att möta dom när de landade o vi fick träffa lillprins "på riktigt" för första gången! ♥ Sommdagarna blir fler o fler. Mysigt! Jag får infektion i mina eksem-fingrar :-( Vi firar midsommar, först jobbar jag o sedan blir det dans kring stången vid Åbäcksholm! Barnen går sista dagen på "Grodan", sorgligt, och vi går på 6 veckors sommarlov och semester!
 
 
 
 
 
 
Juli:
 
Vi firar in semestern med grillkväll! Johan fyller 30 ♥ Vi börjar hans dag med frukost o firande hos mamma o pappa och sedan kommer familjen Schröck hit o vi styr kosan mot Västervik. En mysig dag tillsammans som avslutas med att mammor o barn åker hemåt o Johan o Rickhard får en kväll tillsammans o går på speedway. Johan var så glad o vilken lyckad dag! ♥ Sedan firas han med nära o kära med ett litet kalas här hemma! Vi åker på lite dagsutflykter ( Valla, Sörping, Västervik med mera ) o tar igen massa tid tillsammans med familjen Schröck! Tar dagarna som dom kommer o njuter av sommar, sol o ledighet! Vi åker på en smestertripp till Göteborg tillsammans med familjen Schröck! Vi har jättehärliga dagar där med besök i Slottsskogen, hotellvistelse, Liseberg o mycket mer! Det blir lite dagsturer till Ekön, Kaggebo och ut till Holmen! Underbart! Vi spenderar en regnig sommardag på Busfabriken tillsammans med bästa Johansson/Pettersson! Max döps och vi firar dagen med dom! Dagarna springer på o vi njuter verkligen av ledighet o sommarluken!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusti:
 
Sommar, sommar, sommar! Alice har under sommaren blivit helt blöjfri både dag och natt! Stort för en liten tjeja!Vi slökollar lite sommarOS då o då. Lite stadsturer och några båtresor till holmen! Ett sorgligt dödsbesked o begravning :-( Han var en del av barndomen. Vi tar med oss Max o hans föräldrar o beger oss mot Kolmården för en mysig dag där! En stor dag för Tilda som lämnar sina nappar till Lille Skutt. Det gick kanon och sedan den dagen ( lite ledsamt första kvällen bara ) var det inget mer prat om nappen! Den underbara semestern som vi verkligen njutit av börjar lida mot sitt slut. Vi avslutar semestern med att den 13 augusti fira vår älskade lillbus Alice ♥ på 2årsdagen! En mysig dag med sång, paket o tårta! Barnen börjar på nya avdelningen på dagis. Nytt "hus", en hel del nya kompisar o i stort sätt bara nya fröknar men det går bara bra! Vi beger oss mot de småländska skogarna, Vimmerby o Astrid Lindgrens Värld för en mysig familjedag där! Jättemysigt! Mamma o pappa åker till Kreta! Jag o "tantorna" har en mysig sensommarkväll i sörping med god planka på Åcafét!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
September:
 
Vi inleder september månad med att dra på oss en rejäl magsjuka, hela familjen, blää :-((( Mamma o pappa kommer hem från Kreta! Vi jobbar och träffar vänner och vardagen rullar på! Max fyller två år! Tilda börjar på dans som hon tycker är jättekul! Jennie kommer "hem" och med sig har hon sin kärlek Fredrik så vi får träffa honom för första gången. Den årliga höstmarknaden på Skönero o ja nu är hösten här! Vi går skogspromenader o njuter av fina höstdagar! Barnen leker o pysslar för fullt. Mycket halsband tillverkas o en hel del pussel läggs!
 
 
 
 
 
Oktober:
 
Rosa månaden är här! Jobb och vardagsliv fyller våra dagar! Jag blir sjuk, feber o hosta o ligger däckad några dagar. Vi börjar höstpiffa ute lite. Har en härlig familjedag med bio och mys i stan! Träffar familjen J/P! Moster kommer från Västerås! ♥ Vi åker på en lite tripp till Ullared för en dag fylld med shopping!! Oktobermarknad i viken med den sedvanliga köttsoppelunchen hos mormor och så lite karusellåkning! Den 25 oktober faller den första snön! Fredagsmys hos mormor o morfar alla (de flesta) fredagskvällar är en viktig tradition! Vi blir bjudna på maskerad hos vännerna J/P. -Vad vill ni vara utklädda till? piiiinsesssssor utbrister Alice! ( Jaja dum fråga!! haha ) En jättemysig em/kväll!  Barnen är mindre o mindre på fsk, Johans jobbtider o så mina jobbider gör att dom knappt är där, på gott o ont. Mer o mer mest på ont.
 
 
 
 
 
 
November:
 
Hej "nya liv" och fokus på det viktiga i livet! Vardagen rullar på med jobb, dagis, dans och lek! Johan jobbar lite extra, allt för mer dagistider. (suck!) Bästa syster/moster fyller 27 år ♥ Har en mysig "skapar-kväll" på FrökenFlora med bästa kollegorna! Vi tillverkar kransar o har en rolig kväll! En mysig family4♥-utflykt till badhuset! Barnen älskar det! Vi plöjer Johan-Falkfilmer! Alice plöjer pussel!! Förkylningar o feber o majsukor avlöser varandra :-( Vi har en mysig dag med J/P då vi bakar pepparkakor o tomten gör sitt första besök i trädgården för i år! ♥ Månaden avslutas med lite snö, barnen är lyckliga! Vi adventspyntar och välkomnar årets sista månad!
 
 
 
 
 
 
 
December:
 
Årets sista månad är ( redan ) här! Förundras över hur fort detta år har gått! Sjukdomarna fortsätter... Höstens andra magsjuka hälsar på. Alice klarar sig men vi andra åker på skiten :-( Vi börjar mer o mer förbereda oss inför jul. Julklappar klickas o handlas hem, vi gör pepparkakashus, Tilda och Alice går lucia på dagis. Dom går tre dagar på dagis denna månad. Efter helgerna ska det tas tag i saken. Bästa mormor fyller 80 år! ♥ Vi firar henne med god mat o dryck i sällskap av de närmaste! Jag åker på min tredje magsjuka denna höst. Fy! Vilket oxå gör att jag missar Tildas dansuppvisning som jag sett fram emot hela hösten :-( Mammahjärtat vääärkte! Men Johan filma så jag fick se! ♥ Vi julpyntar och barnen får pynta sina rum o klä sin lilla gran. Johan köper årets fina kungsgran som kläs i silver! Jennie o Fredrik kommer hem. Vi åker o hälsar på tomten i Kolmården med bästisarna. Mysigt! Vi firar Jennies födelsedag ( i efterskott ) och min födelsedag ( i förskott ) o jag får en ny kamera! Jippi! Alice åker på magsjuka dagen innan julafton :-( Hon blir så sjuk :-( Men julen firas som planerat med nära o kära. En jättemysig dag med allt som hör julen till! Alice är seg o det tar många dagar att komma igen efter magsjukan. Vi firar jul med familjen Schröck. Lek, god mat o klappar! Jag fylkler 29, firar dagen först på jobbet och sedan hemma med tårta o nära o kära! Finaste presenten är ett halsband / armband som Tilda gjort till mig! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja det var, lite kortfattat, vårat (blogg)år det! 2012, ja det blev ett fint, lungt och familjärt år! Ett vardagligt år men ett år med mycket kärlek! Jag började jobba igen efter min mammaledighet. Trivs så bra med mina vänner "tantorna"! Våra kära vänner kom hem från Afrika med fina lillprins som vi fått lära känna! Johan fyllde 30! Vi har en fin o mysig semester med små resor! Min fina älskade syster kämpar vidare och har mött kärleken. Johan har bytt jobb och Alice har börjat förskolan. Hon har växt o utvecklats massvis detta år. Det händer mycket mellan 1 o 2 år! ( Vi har ingen bebis i familjen längre! Stora älskade tjejer som nästa år blir 5 och 3! OJ! ) Barnen har fått byta förskolegrupp och fröknar iochmed omorganitation.
 
Ja och nu var 2012 slut och vi stegar in i ett nytt år, 2013. Ett helt nytt år, 365 helt oskrivna dagar! Spännande att se vad detta år har att erbjuda! Vi har inga "stora" händelser planerade. Det blir ett år där vi kommer fortsätta vårat vardagsliv med jobb, dagis, träning, lekdejter och familjetid! Hoppas på att alla nära och kära får vara friska och må bra. Den där vinsten borde väl trilla in, tror ni inte?! haha! Jag har somvanligt några personliga mål och saker att jobba med. En del önskingar och vi har några olika saker att tag i när året börjar som vi hoppas kommer göra en del saker bättre för alla inblandade. Jag hoppas också att detta 2013 kanske kan bjuda på någon resa till solen, kanske, kanske inte?! Vi får se, hoppas iaf att vi alla får ett fint o kärleksfullt år ♥
 
Med dessa ord vill jag säga TACK för ett fint 2012 och ALLA nära o kära! Jag älskar er! ♥ Ett extraextra stort TACK till mamma och pappa som alltid ställer upp o ser till att vår vardag fungerar! Vi älskar er! ♥
 
och till mina bloggläsare!; Tack för i år! ♥
 
 
Hejdå tjugohundratolv och Välkommen tjugohundratretton!
1 Elin:

skriven

Tänkte på 'din krönika' förra veckan o hoppades så att de skulle bli en!! Jättefina bilder!!

Gott nytt år!!!

Kram

Svar: Tack snälla du!
Gott Nytt År!

Kramar
Emma1983

2 Cissi J:

skriven

Åh så fin den blev.
Gott Nytt år.
Kram

Svar: Tack snälla!Gott Nytt År och God fortsätting!
Kramar
Emma1983

3 Anonym:

skriven

Oj oj oj vilken krönika det blev. Ja 2012 är slut. Vi ser fram emot nästa och visst finns det önskningar som jag vill ska slå in....ja ja det har vi hoppats många år men vi ger inte upp. Puss o kram

Svar: Ja det blev en till slut! haha! Absolut.. vi kämpar vidare!!! PUSS <3
Emma1983

4 Jenny:

skriven

Åh vilken fin krönika och fina bilder. Du är så duktig på att skriva Emma. Undra om jag också ska försöka mig på en. Får se. Gott nytt år. Kram

Svar: Tack snälla du! Ja det tycker jag du ska göra! :-)
God fortsättning på det nya året och hoppas du mår bättre nu! Kram <3
Emma1983

Kommentera här: