Hejdå 2014

Nej det blir ingen omfattande årskrönika i år. Har velat fram och tillbaka men inser att tiden finns faktiskt inte. För det tar tid! Skulle vara roligt, såklart, men det tar alldeles för mycket av min dyrbara tid, så är det! Men en liten version måste det ju såklart bli! Summera (blogg)året och minnas lite! När jag sitter och läser tillbaka ser jag hur bloggen förändras med åren, på alla plan. Den är personlig men inte privat. Det står så mycket, men egentligen så lite, för oj så mycket som aldrig skrivs! Och ja precis så som jag vill att det ska vara! Story of me!
 
Såhär skrev jag om förväntningarna inför detta år:
 
Nu lämnar vi detta 2013 o går in i 2014! Ett stort år för oss. Vi kommer bygga färdigt vår utbyggnad, Johan o jag får ett nytt master bedroom! En stor önskan kommer slå in någon gång i början av året har jag blivit lovad! Det kommer göra vardagarna lättare o hjärtat lyckligare! Alice lämnar småbarnsavdelningen på förskolan redan efter jul o kommer då gå på samma avdelning som Tilda fram tills hon i höst lämnar Loviseberg och börjar förskoleklass! Hallå? Hur gick det till? Vår förstfödda prinsessa! I vår kommer våran femte familjemedlem till oss, vår lilla "ärta". Tilda o Alice får ett syskon, Johan o jag blir trebarnsföräldrar och vi blir family5. Det är stort! Vi ska njuta, mysa och ta till vara på vareviga dag! Ja vilket år det kommer bli! Helt underbart! Jag hoppas på ett fint åt för alla nära o kära och att alla får vara friska o krya! Jag har några nyårslöften för migsjälv, inga stora "löften" men lite småsaker som jag hoppas kunna hålla!
 
Vi började året och Januari med att fortsätta "vårt bygge" som går framåt för var dag! Lite vabbande med febrig Alice. Lek och bus i snön! Första besöket hos barnmorskan (efter inskrivning ) och fick höra "bumlings" hjärtslag för första gången! Johan och jag åker till Badhotellet i Tranås för en mysig weekend i deras kungasvit! Mysigt! Jag har lite ont i kropp och fogar!
 
 
 
Februari kommer och den fortsätter i samma anda ungefär. Vi åker på Disney on Ice. Kollar melodifestivalen. Bygget fortsätter och vi flyttar till slut in i vårt nya master bedroom! Träffar vänner och familj. Barnmorsebesök och bebislängtan! Jag gör min sista dag på Mellangården på läääänge och det med blandade känslor såklart!
 
 
Mars, jag går somsagt hem på graviditetspenning. Väntan på bebis. Utflykter o familjetid! Simskolan och dans för tjejerna. Mina "tantor" kommer på en mysig kväll hos oss! Träffar vänner! Skurar altan, inreder lekstugan o utemöblerna kommer fram! Siggesötnos döps. Shoppingdag med mannen, "bumlings" första kläder inhandlas! Barnen tar långledigt då det går "äckelpäckelsjukan" på förskolan. Träffar flickvännerna. Gravid i v.35 och får magsjuka, say no more! Våran älskade Tilda firas på 6årsdagen!
 
 
 
Sen kommer månaden april som inte var tänkt som BFmånad men det blir ju inte alltid som planerat ;-) Vardagen rullar på. Jag "går hemma" o fikar, fixar, vilar, leker och myser! Tilda är och hälsar på i förskoleklassen som hon ska börja till hösten. Vi firar påsk och får en härlig påsk med sol o värme! Den 23 april går vattnet!!! Pang bom, bara sådär! Blir några vändor fram o tillbaka till förlossningen och den 25 april blir jag igångsatt och efter några timmar på  förlossningen får vi möta vårt tredje mirakel, vår fina son läggs för första gången på mitt bröst. Kärlek från första ögonkastet. Vår prins som kom och gjorde vår familj komplett. Älskade William!
 
 
Maj, bebisbubblan! Ja vi lever i vår bebisbubbla. 1 maj var Bf-dagen men då hade prinsen redan funnits hos oss i 6 dagar! Vardagen rullar på runt vår bubbla. Vi lär känna vår nya familjemedlem och han är så nöjd o glad! Hörselkontroll på W. Jag får mjölkstockning. Firar förskolans dag. Firar Johanna. Tilda börjar spela fotboll. Vi besöker Öppna förskolan. Johan börjar jobba efter sina pappadagar. Njuter av fina försommardagar! Köpte nya bilen. Umgås med vänner. Firar mors dag och går på tjejernas dansuppvisning. Lilleman växer så det knakar. Plockar liljekonvaljer på "mormors ställe."
 
 
Juni, sommarmånaden nummer ett. Sommardagar. Vardagsliv. Planterar blommor. Bebismys och mer bebismys! Lekstugeinvigning i Mossebo. Avslutning på Öppna förskolan. Tjejerna går på sommarlov och Tilda gör sin sista dag på Lovisebergs förskola. Grillmiddagar. Jag börjar få problem med ena bröstet. Firar midsommar, Johan jobbar o vi andra går till Åbäcksholm och dansar. Finaste prinsen blir 2 månader. Problemen med bröstet fortsätter... Vilket reulterade i bröstböld, operation och en "lååång rehab".
 
 
 
Juli. Sommaren är här. Det är tropiskt och jag lider. Ont i mitt bröst och mitt sår som läggs om varje dag och många resor till BB blir det. Barnen badar i poolen och åker till sandgärdet och badar, njuter och har kul tillsammans med mormor, morfar och moster när Johan, W o jag åker fram o tillbaka till stan. Karnebåtfestival i viken! Karusellåkning och besök från skåne! Träffar alla kära vänner. Johan målar utbyggnaden. William sov första hela natten och sedan den dagen har han sovit hela nätter! Guld värt! Johan och jag firar tio år tillsammans och Johan går ner på knä och den 21 Juli förlovar vi oss efter tio år som vi! William får sina första sprutor. Mysiga kvällsdopp på sandgärdet så W o jag oxå får lite havsluft!
 
 
Augusti, Sommaren fortsätter vara lika underbar. Jag längtar mest till nästa sommar ( då jag hoppas den ska bli min sommar ) Men barnen badar, badar o badar! Lycka!! Dante kommer till världen! Vår lilla prinsessa firar sin 4årsdag! Vi åker till Komården för en mysig dag med family5, morfar och moster! Alice lämnar sina nappar, inte ett ord om dom efter den dagen! Sommaren börjar lida mot sitt slut. Alice återgår till Krabban och vår stora tjeja börjar förskoleklass på Sörby. Stora tjejen som gjorde oss just till mamma och pappa! William får sin första smakportion och slukar den och det dröjer inte länge förens han äter fulla portioner och ammas sedan dess bara morgon och kväll. Äntligen går flyttlasset för syster, tillbaka till Valdemarsvik efter många år härifrån!
 
 
 
September. Det är vardag och dagarna rullar på med förskola, förskoleklass, jobb, vänner, aktiviteter, öppna förskolan, mer vänner. Vi värderar om huset. Tjejerna börjar dansen igen och denna termin är gamla (bästa) dansfröken tillbaka! Vi går och lägger våra röster. Jag får migränanfall, första sedan innan graviditeten med William. Vardag, vardag o mera vardag!
 
 
Oktober månad, den rosa månaden. Vardagen rullar fortsatt på. Tilda har fotbollsavslutnig och tjejerna ser fram emot simskoleonsdagar och danstorsdagar! Vi träffar vänner och jag njuter av mina dagar hemma med vårt lilla kärlekspiller! Börjar ta tag i kroppen, maten o promenaderna. 4årskontroll med lillbus Larsson, gick ju galant, såklart! Mysiga kompisdejter. Hade en mysig family5lördag i stan! Första dagen utan lilleman för denna mamma blev en tur till Gekås - Ullared för en shoppingdag! Jag köper nya glasögon och Alice tar hål i öronen! Lilleman blir ett halvår, firar dagen med familjerna, paket och tårta. Prinsen får sin första feber / förkylning. Vi går på oktobermarknaden i regnet och äter den tradionella köttsoppan hos gammelmormor. Barnen går på höstlov. Vi firar lite Halloween.
 
 
 
Inleder November med sjuk lilleman, förkylning och feber. Firar syrran med kalas, hemma hos henne! En rörig söndag i början av november reulterar i ett rejält migränanfall. Den 6 November noterar vi årets ( säsongens ) första snö! Den 8 November döps vår lilla William Chester Lennart! En fin dag med nära o kära! Vi fortsätter firandet, då av alla pappor i vår närhet. Jennie och jag har en systerdag i stan med fika, god mat o shopping! Farmor operarar sitt knä. Firar Sigge på ettårsdagen! Annars rullar det på med kompisar, lek, nära o kära, skola, förskola, mat, tider, aktiviteter! Vi är lite till mans snoriga, hostiga o täppta. Fina Idun kommer till världen! Vi adventspyntar o städar och firar första advent med att gå på julskyltning och dansa kring granen i viken! "Våran tomte" börjar smyga i trädgården kring första advent! Mysig tradition!
 
 
 
Årets sista månad, den vi nu lämnar bakom oss! December! Julmånaden! Vi går på "Jul i vårt hus" på Sörby. Superfint luciatåg och vår lilla lucia var så duktig och sjöng solo tillsammans med två kompisar. Mysiga julträffar o gott fika blandat med vardag. Vänner, Nära och kära. Lite snoriga näsor. Firar lucia med att bjuda familjerna på lussefika och vårat alldeles egna lilla luciatåg lussar för dom! Går på Alice luciatåg på krabban. Fina lilla lucian! Promenader. Barnen går på jullov! Avslutning o dans kring granen på Öppna förskolan. Middag med vänner! Vi förbereder julen och den kommer och går. En mysig o fin jul med nära o kära! Firar min födelsedag med lite kalas! Äntligen kommer snön! Barnen är överlyckliga. William tar sin pulkapremiär! Bygger snögubbar och lyktor! Vi bygger mycket lego! Nyårsafton ska firas med barnen, Johan jobbar :-(
 
    
 
 
Ja det var vårat (blogg)år 2014 det! Ett händelserikt år med två riktigt stora händeler, våran älskade fina William föds och Johan o jag förlovar oss! Andra stora händelser för oss är att vi byggt klart vår utbyggnad och Johan o jag flyttade in i vårt nya "Master bedroom". Det som jag lovades skulle slå in, slog in, min kära syster återvände till Valdemarsvik efter mååånga år! Det är något vi alla längtat efter och glädjs med! En annan mycket stor händelse för oss är att våran förstfödda, hon som gjorde oss till mamma och pappa,Tilda, gav sig in i skolans värld och började förskoleklass! Ja ett år med många stora händelser varvat med underbar vardag med utflykter, lek, bus, vänner, vänner, vänner, lekdejter, simskola, fotboll, dans, fikamys, pyssel och kärlek. Men självklart oxå tråkigheter, vardag med tvätt, städ, sjukdomar, syskonfajter, slit o släp och sedan en heeeel del annat både roligt och tråkigt som inte hamnar här utan hamnar utanför "Story of me"!
 
Nu lämnar vi detta fantastiska 2014 och stegar in i 2015. Ett år som för oss kommer vara ett lungt år! ( Tror och hoppas jag! ) Jag kommer fortsätta vara hemma med vår lilla prins och har inte bestämt mig för om jag ska återgå till jobbet 2015 eller kanske suga på karmellen lite till. Det är ju trots alt sista gången, ja det är det. För nu är family5 komplett!  Under året kommer jag få ny ( den gamla ) arbetsgivare igen. Pappa kommer fylla 60, Jennie 30 och hade min kära morfar fått leva hade han blivit 90 och sist ( och faktiskt minst ;-) ) kommer lillprinsen fylla ett år! Tilda kommer till hösten börja skolan. Vi ska njuta av vardagen, vänner och familj och hoppas att alla ska få vara friska och krya!
 
 
Tack alla för detta 2014!
 
Tack alla bloggläsare!
 
Tack alla nära o kära för att ni gör mig till den jag är!
Jag Älskar Er
 
Hejdå tjugohundrafjorton och VÄLKOMMEN tjugohundrafemton♥